Këshilla për udhëtime

Udhëtimi me avion

Nëse shkoni në një udhëtim me aeroplan, duhet të keni dokumentet e nevojshme (Pasaportë, ID dhe Biletë Udhëtimi).

Biletat e fluturimit për fluturimet charter janë në format elektronik dhe check-in zakonisht bëhet në aeroport. Për këtë arsye, biletat merren në aeroport nga përfaqësuesi i Fibula Air Travel.

Në mënyrë që të kryeni formalitetin e regjistrimit, duhet të paraqiteni të paktën 3 orë para orës së nisjes.

Orari i fluturimeve charter mund të ndryshojë nga linja ajrore. Fibula Air Travel do t'ju informojë në kohën e duhur nëse kjo ndodh.

Përgjegjësia e turistit është të rikonfirmojë orarin e fluturimit të paktën një ditë para se të niset për udhëtim.

Pesha maksimale e lejuar falas për bagazhet e mbajtura është 20 kg.

Transporti i bagazhit mbi këtë peshë i nënshtrohet tarifave shtesë.

E rëndësishme!

Nëse autoritetet ju kërkojnë të identifikoni veten, është mirë të keni një dokument të vlefshëm identiteti.

Në mënyrë që të lehtësojmë formalitetet e nevojshme në rast vjedhjeje ose humbje të dokumenteve, rekomandimi ynë është që të mbani kopjet e pasaportës dhe patentës tuaj në vende të ndryshme, siç është dhoma e hotelit.

Nëse keni incidente ose ngjarje që janë të pakëndshme për sigurinë tuaj, rekomandimi ynë i zgjeruar i drejtohet stacionit më të afërt të policisë.

Nëse humbni pasaportën tuaj, duhet të kontaktoni zyrën lokale të policisë por edhe zyrën konsullore më të afërt Kosovare.