Pranverë në Bukuresht

4 Ditë 149

- Rumani -

 

 

Dita e Parë:

Nisja nga Tirana me autobus në drejtim të Maqedonisë. Gjatë rrugës, pushime per kafe. Arritja në Shkup dhe pushim per dreke. Nisja nga Shkupi në drejtim te Bullgarisë. Gjatë rrugës, pushime per kafe. Arritja në Sofje. Sistemimi dhe Fjetje në Hotel.

 

Dita e Dytë:

Mëngjesi në hotel.

Vizitë në Monumentet Kryesore te qytetit: Fillon nga Hotel Sheraton Balkan, Kisha St. Nedelia, Statuja St. Sofia, Kisha St. Petka Samardjiiska, Sinagoga Hebraike e Sofjes, Tregu Qendror, St. George Rotanda, Presidenca, Sheshi Battenberg, Galeria Kombëtare e Arteve, Teatri Kombëtar "Ivan Vazov", Kisha Ruse, Monument i Ushtarëve të Panjohur, Akademia e Shkencave Bullgare, Parlamenti, Monumenti i Mbretit Clirimtar, Kisha St. Sofia, Katedralja Alexander Nevski dhe Crypt. Pasdite nisja për në Bukuresht. Ndalesa të shkurtra gjatë rrugës. Arritja në Bukuresht. Sistemimi dhe Fjetje në Hotel.

 

Dita e Tretë: 

Mëngjesi në Hotel.

Paradite, Vizitë panoramike e Bukureshtit. E fillojme me vizitë jashtë Bukureshtit: Manastiri Snagov, ku mendohet se është varrosur Vlad Tepes, i njohur si Dracula. Me pas i drejtohemi qendres se qytetit te Bukureshtit ku vizitohen: Harku i Triumfit, Muzeumi Village, Sheshi Victoriei, Sheshi Revolucionit, Statujen e Naim Frasherit dhe Ndërtesa e Parlamentit. Vizite ne qytetitn e vjeter te Bukureshtit; Oborri dhe Kisha Princely. Vizite tek Hotel Continental ku Ismail Qemali bashke me patriotet e tjere kane hartuar deklaraten e pavaresise se Shqiperise. Gjate Drekes - Shetitje tek Pedonalja e famshme Liskano e mbushur me bare dhe restorantet me te populluara te Bukureshtit, Kohe e lire per te konsumuar dreke. Pasdite, vizite tek Piata Uniiri me shatervanet - qendra tregtare me te njejtin emer Uniiri Shopping Mall.

 

Dita e Katërt:

Mëngjesi në Hotel.

Nisja për në Tiranë. Gjatë rrugës pushime të shkurtra për kafe, drekë dhe darkë. Arritja në Tiranë.

 

Nisje më 6, 13 Mars.

 
Në Pagesë përfshihën:
1. Udhëtimi vajtje-ardhje, Transfertat dhe shëtitjet me autobus.
2. Akomodim në hotel për 3 netë qëndrimi.
3. Mëngjeset për të gjitha ditët e udhëtimit.
4. Shoqërues shqiptar gjatë qëndrimit jashtë Kosovës.

Në pagesë nuk janë përfshirë:
1. Gjithçka që nuk është përmendur në këtë program.
2. Hyrjet në monumente dhe muzeume.